Ciuperci umplute în vas Zepter

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2013 | 6331 vizualizari

 

Un vas Zepter, aduce mult confort, economii și siguranța preparării corecte a hranei cea de toate zilele. Faptul că prepararea mâncărurilor, în vasele Zepter, păstrează fibrele, vitaminele, mineralele, proteinele în proporție foarte mare, (gust, miros, culoare, formă, aproape de natural!) mi-a stârnit curiozitatea șă încerc preparate ce le pregătesc în oală, tigaia obișnuită sau la cuptor! Așa că am început cum se cuvine cu un aperitiv ;)

 

INGREDIENTE

  • ciuperci champignon 10 bucăți,
  • șuncă de praga,
  • brânză Islos,
  • mărar verde,
  • roșie 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute în vas Zepter:

După cum știm, ciupercile sunt o sursă importantă de nutrienți necesari pe timpul postului și nu numai. Ciupercile conțin foarte multe vitamine ( B1, B2, B5, B9, B12, D), calciu, fier, zing, magneziu, potasiu, fosfor, selenium, protein și fibre ;) Pe lângă faptul că sunt gustoase,  asigură un aport redus de calorii,  sunt un excelent aliment pentru diabetic și un bun aliment în curele de slăbire.

Câteva beneficii ale ciupercilor:

 -leac împotrivă cancerului

 - previn oboseală și anxietatea

 - întăresc sistemul imunitar

 - protejează vezică ( datorită seleniului conținut )

 - combate radicalii liberi

 - stimulează metabolismul.

Vasul Zepter, din dotare, se pune gol la foc mediu spre mare, acoperit cu capac lăsându-se să se încălzească până când acul indicator de la termocontrol intră în zona verde (cca. 3- 4 minute ).

Între timp ciupercile se spăla, se curată de pielița cu care sunt acoperite ( unele persoane nu le curăță), se pun câteva picături de ulei, se sărează ușor, apoi se pun cubulețe de șuncă de Praga, o bucățică de telemea de Islos, de la Milkana, puțin mărar și un cubuleț de roșie. După ce s-a încins vasul, se pun ciupercuțele cât să încapă la baza vasului, se acoperă imediat cu capacul, imediat vor ișei aburi din vas. Atenție trebuie să fiți rapizi;) La frigere trebuie să iasă aburi doar 1-2 minute, apoi se oprește focul. Se lasă deoparte cca. 10 minute cu acoperite cu capacul. Acesta e secretul vaselelor Zepeter! Totul se prepară rapid, sănătos, fără consum mare de energie;)  

Se păstrează forma ciupercilor, deoarece nu se distrug fibrele, vor fi crocante și sănătoase!

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute în vas Zepter" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu carne tocata si legume